Cvičit, sportovat nebo i začít hubnout, se dá i během epidemie koronaviru COVID. Zvláště pokud jste doma na home-office. Můžete si změnit jídelníček a vařit si dietní/zdravá jídla. Cvičit se dá i doma, nebo i venku. Jde to i bez roušky. Epidemie je ideální doba, na změnu životního stylu.

Jak cvičit a sportovat pro hubnutí i během epidemie koronaviru COVID

Během epidemie koronaviru COVID je to se sportem a cvičením hodně složité. Všechna obvyklá sportoviště, bazény, posilovny apod., jsou z důvodu proti epidemiologických opatření uzavřena.

Sportovat se tak dá jen venku v přírodě nebo doma. Vzhledem ke zhoršujícímu se  podzimnímu počasí, je to pak se sportem a cvičením venku o něco složitější. Nebo snad ne?

Jak sportovat a cvičit i během epidemie?

Hodně lidí nadává na vládní opatření, díky kterým byla uzavřena všechna obvyklá sportoviště.

Týká se to jak sportovních areálů, tak i posiloven (fitness centra), bazény apod. Všechny kolektivní sporty jsou různým způsobem omezené.

Během epidemie koronaviru COVID, je to s aktivním pohybem a sportem složité. Nebo ne?

Cvičit se dá i během epidemie koronaviru COVID

Hodně lidí si stěžuje, že během epidemie musí být zavření doma a nemohou se vůbec hýbat. Tak to ale vůbec nemusí být.

Cvičit se dá velmi dobře i doma. A není k tomu potřeba ani žádné speciální vybavení. Na to, aby se člověk trochu protáhnul a rozhýbal, stačí třeba jen švihadlo za pár korun (v nouzi jakýkoliv kus lana).

Na lehčí posilování pak stačí jednoduché vybavení – odporová guma, kettlebell, balanční podložka (bosu), jednoduchá hrazda, kterou upevníte do rámu dveří apod.

Hodně cviků se dá dělat i jen s váhou vlastního těla. Dokážete tím plně nahradit klasické posilování.

Zvláště v době epidemie koronaviru COVID, se dá najít i celá řada online kurzů (viz například zde), které vám pomohou s cvičením doma.

Jak cvičit a sportovat i během epidemie koronavirus

Cvičit a sportovat se dá bez velkých omezení i venku. Při individuálním sportu někde venku, ani nepotřebujete nosit roušku.

Jistě, předpokládá se, že bude sportovat spíše někde venku v přírodě, kde není tolik lidí (tj. že si budete udržovat odstup od ostatních lidí alespoň 2 metry).

Pak si klidně můžete jít zaběhat, zajezdit na kole nebo si jít zacvičit do nějaké venkovní „posilovny“. Těch se v dnešní době dá najít celá řada (zvláště ve větších městech).

Je podzim, venku je hnusně a mě se nechce cvičit

To je poměrně obvyklá výmluva lidí, kterým se do pohybu moc nechce.

Venku je podzimní počasí, vnitřní prostory pro sport jsou uzavřené, takže mám vlastně jasnou „omluvenku“, abych se nemusel hýbat (a mohl v klidu „tloustnout“ – může za to vláda).

S jemným zlehčením se ale dá říci, že neexistuje nevhodné/špatné počasí pro sportování venku. Je jenom nevhodné/nedostatečné oblečení.

I při lezavém podzimním počasí se dá v klidu vyrazit cvičit ven. Stačí jen zvolit vhodné oblečení – více vrstev, něco nepromokavého apod.

Pokud chce někdo zhubnout, nebo si zlepšit fyzickou kondici, jde to i během epidemie COVID

Cvičit a sportovat se dá i během epidemie – jde to i bez roušky

I během epidemie koronaviru COVID, je možné plnohodnotně sportovat. Jistě, jsou zde jistá omezení a může s tím být spojen určitý diskomfort.

Pokud je někdo zvyklý chodit pravidelně chodit plavat, pak to má složitější. Vana doma v koupelně, bazén opravdu nenahradí.

Pokud se ale někdo chce hýbat, zlepšit si fyzickou kondici nebo třeba i zhubnout, pak si nebude hledat důvody, proč to nejde (vždyť ono je zavřené fitness centrum …, vždyť já nemohu chodit ke svému osobnímu trenéru …, vždyť to přece vláda zakázala …).

Ten, kdo to s pohybem (cvičení, sportem nebo i hubnutím) myslí vážně, ten si bude hledat způsoby, jak to udělat, aby to šlo i během epidemie.

Cvičit (byť s jistými omezeními), se dá kdykoliv a kdekoliv. Pokud nevíte jak na to – jak si pořádně zacvičit doma i jen s minimálním vybavením, nebo třeba někde venku, tak si nejděte nějaký vhodný online kurz.

Jak zhubnout i během epidemie?

I během epidemie koronaviru COVID, se dá začít hubnout. Dalo by se říci, že právě během epidemie je na to ideální doba.

Mnoho lidí je doma na home-office. Mají tak ideální možnost změnit svůj jídelníček. Nemusí se spoléhat na jídlo v závodní jídelně nebo na obědy v nějaké okolní restauraci. Doma si mohou v klidu uvařit něco dietního.

Režim home-office také obvykle umožňuje to, aby si zaměstnanec upravil denní režim, tak jak potřebuje.

Není tak nutné hned po ránu „vyletět“ z postele a spěchat do práce, aby si člověk stihl včas „odpíchnout“.

Není tedy až tak velký problém začít den tím, že se třeba 30 minut protáhnu a trochu si zacvičím. Už jen takové krátké cvičení hned po ránu, dokáže velmi efektivně nastartovat metabolismus a spalování.

Chcete zhubnout? Pak se přestaňte vymlouvat a začněte něco dělat, cokoliv!

Namísto celodenního sezení u počítače, je možné vyrazit ven na procházku. Mimo rušené ulice, to jde i bez roušky. Zaběhat si, projet se na kole, zacvičit si někde venku.

Právě během epidemie je ideální doba, začít něco dělat se svým životním stylem.

Více se hýbat, začít  jíst trochu zdravěji. I to může posloužit jako určitá prevence před onemocněním COVID. Více vitamínů, pohyb, nebo třeba studená sprcha hned po ránu, to vše může pomoci posílit imunitu.

A co je také důležité, tím že se bude pravidelně hýbat i během epidemie, tak budete mít podstatně lepší náladu, než když budete celý den jen pořád zavření doma. A jenom sledovat negativní zprávy v médiích, kolik přibylo nakažených a kolik lidí na COVID umřelo. Nebo jak se hroutí ekonomika. Sport a pravidelný pohyb je ideální prevence, proti „blbé“ náladě z epidemie.

Ohodnoťte článek:
[Celkem: 700 Průměr: 4.3]

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze o hubnutí - rady a zkušenosti:

Zapojte se do diskuse:

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar