Jak zhubnout stehna a zadek? Připravili jsme pro vás 10 tipů, jak začít hubnout na zadku. Základe je zdravý a rozumný jídelníček. Hodně zeleniny bílkoviny a „pomalé“ sacharidy. Také se musíte více hýbat a zařadit i cviky na stehna a zadek.

10 tipů jak zhubnout zadek

Mnoho žen trápí to, jak vypadá jejich zadek. Právě zadek (nebo stehna či břicho), patří bezesporu mezi nejčastější partie, o jejichž vzhledu máme jinou představu, než jaká je skutečnost. Jak zařídit to, aby zadek a stehna byla štíhlejší? V tomto článku se podíváme na to, jak zhubnout zadek, co nejlépe funguje na hubnutí v této oblasti.

Jak zhubnout zadek a stehna

To, jak vypadá vzhled našeho zadku nebo stehen, je do značné míry dáno geneticky. Řada žen má (ať se jim to líbí nebo ne), už od přírody geneticky naprogramovaný určitý vzhled postavy. Pro větší zadek a širší stehna se vžil termín „postava typu hruška“.

Pro ženy je poměrně typické, že se nadbytečný tuk hromadí právě v oblasti boků, na zadku nebo na stehnech. Pro muže je naopak typičtější hromadění tuku v oblasti břicha (postava typu jablko).

Pro hubnutí na zadku platí to, co pro hubnutí jakékoliv jiné části těla. Zhubnout jenom na zadku (nebo jenom na stehnech, jenom na břiše), není dost dobře možné. Pokud chcete zhubnout zadek, pak musíte hubnout po celém těle.

Není žádné cvičení, nebo dieta, díky kterým byste hubnuli jenom zadek. Takhle hubnutí opravdu nefunguje. Připravili jsme pro vás 10 tipů, jak začít hubnout a co funguje právě na zadek.

1 tip jak zhubnout zadek: Začnete hubnout

Abyste začali hubnout, musíte si vytvořit kalorický deficit. Váš příjem kalorií z jídla, musí být nižší, než váš kalorický výdej. Toho dosáhnete tak, že omezíte množství kalorií v jídle a/nebo zvýšíte množství pohybu.

Zhubnout je možné i bez cvičení (bez pohybu), jen tím, že budete omezovat kalorie. Je to ale běh na delší trať. Zhubnout jen při cvičení, bez toho, že byste si alespoň trochu hlídali i to co jíte, dost dobře nejde vůbec.

2 tip jak zhubnout zadek: Zhubněte i bez diety

Při hubnutí ale rozhodně nepotřebujete nějakou radikální dietu, nebo počítat kalorie v každém soustu. To se dá vydržet jen chvíli a pak to skončí tím, že zase přiberte kila zpět.

Při hubnutí je lepší používat zdravý rozum. Jíst zdravěji, z jídelníčku vyřadit škodlivé elementy (nadbytečné tuky, prázdné kalorie, apod.)

Rozhodně ale není potřeba, abyste měli nějakou striktní dietu. To má opravdu jen krátkodobý efekt. Pokud chcete zhubnout, a hlavně si pak sníženou váhu i udržet, musíte přistoupit k celkové změně životního stylu.

Hubnutí není o tom, že se budete pár týdnů trápit počítáním kalorií, a pak zase budete jíst to co dřív.

Aby bylo hubnutí opravdu úspěšné, pak prostě musíte změnit své stravovací návyky. Začít jíst zdravěji, ale současně i tak, aby vám to chutnalo, aby vás to nijak neomezovalo.

Takže spíše než jako dietu, je to lepší vnímat, jako změnu životního stylu. Jen taková změna může být dlouhodobá a mít šanci na úspěch.

3 tip jak zhubnout zadek: Zelenina je základ

Nejenom při hubnutí byste měli jíst hodně zeleniny. Zelenina obsahuje hodně vitamínů a minerálů. Také obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit tělo. Zelenina je prostě zdravá.

Při hubnutí je zelenina dvojnásob prospěšná. Většina druhů zeleniny obsahuje větší podíl vlákniny. Ta je obvykle pouze částečně stravitelná. Zelenina vám tak dokáže zaplnit žaludek (zahnat pocit hladu) aniž by to znamenalo mnoho kalorií.

4 tip jak zhubnout zadek: Při hubnutí potřebujete bílkoviny

Pokud bude vaše strava zahrnovat příliš mnoho sacharidů, pak nikdy nezhubnete. Potřebuje bílkoviny. Ty se v těle štěpí delší dobu, a díky tomu klesá hladina krevního cukru pomaleji. Jídlo obsahující bílkoviny vás tak zasytí na delší dobu, než jídlo obsahující převážně sacharidy (zvláště ty s vysokým glykemickým indexem).

Pokud máte chuť na experimentování, pak můžete vyzkoušet i čistě proteinovou dietu. Ta je sestavena tak, aby se tělo dostalo do stavu ketózy, ve kterém organismus přednostně spaluje tuky v těle. Je to metoda, jak krátkodobě zrychlit spalování tuků.

5 tip jak zhubnout zadek: Začnete se více hýbat

Bez zvýšení množství pohybu, se hubne jen obtížně. Abyste se zbavili nadbytečného tuku, potřebujete dostatek pohybu. Tuky se nejlépe spalují při déletrvajícím pohybu. Může to být svižná chůze, běhání, jízda na kole apod.

Tuky se začínají spalovat až po cca 20 minutách od začátku nějakého intenzivnějšího pohybu. Optimální tepová frekvence pro spalování tuků je 60 – 70% tepového maxima. Pro spalování tuků je tedy dobré, alespoň 3x nebo 4x týdně, věnovat hodinu v kuse, nějakému pohybu.

6 tip jak zhubnout zadek: Při hubnutí se počítá každý pohyb

Při hubnutí se ale počítá jakýkoliv pohyb. Není to jen o tom, že si jdete několikrát týdně zaběhat, nebo zacvičit. To je určitě také potřeba. Při hubnutí vám ale hodně pomůže jakýkoliv pohyb.

Nejvíce kalorií vaše tělo spotřebuje na udržování bazálního metabolismu a udržování tělesné teploty.

Kalorie, spotřebované při pohybu, tvoří jen malou část (jen 20 – 30% spotřebovaných kalorií). Tím, že zvýšíte množství kalorií, které tělo spotřebuje, i když je v klidu, dosáhnete rychlejšího hubnutí.

Hodně tedy pomáhá už jen to, že se ráno 15 minut protáhnete. Už jen tím můžete nastartovat metabolismus a zvýšit rychlost spalování.

Nebo tím, že ráno půjdete pěšky do práce. Spálíte nějaké kalorie při samotné chůzi, ale současně aktivujete metabolismus, takže budete spalovat více kalorií, i když pak budete sedět na zadku v kanceláři.

Pro udržování co nejaktivnějšího metabolismu, je také důležitý i průběžný pohyb, během celého dne. Proto je dobré, pokud celý den jenom nesedíte. Proto byste se měli každou hodinu alespoň na 5 minut protáhnout.

Při hubnutí se snažte co nejvíce hýbat, hodně chodit pěšky. Každá kalorie navíc se počítá.

7 tip jak zhubnout zadek: Posilování a cviky na zadek

Hubnutí zadku urychlíte tím, že budete i trochu posilovat, zařadíte cviky na zadek. Posilování (silový trénink) je velmi dobrý v tom, že vám pomáhá spálit nějaké kalorie navíc a hlavně díky němu zvýšíte množství svalové hmoty.

A svaly, i když jsou v klidu, spotřebovávají více kalorií. Proto je posilování při hubnutí důležité.

Nehledě na to, při správném cvičení na zadek a stehna, mohou tyto partie vypadat lépe, aniž by došlo k výraznému úbytku váhy. Už jenom zpevnění svalů může zlepšit vizuální podobu této části vašeho těla.

8 tip jak zhubnout zadek: Dřepy a výpady

Na zadek a stehna jsou nejlepší dřepy a výpady. Je to jednoduché cvičení, které můžete dělat doma, nebo i venku v přírodě. Nepotřebujete drahou permanentku do posilovny nebo nějaké speciální vybavení.

Dřepy i výpady komplexně zatěžují svaly na stehnech a na zadku. Přispívají k posílení a zpevnění ochablých svalů a k formování jejich vzhledu.

9 tip jak zhubnout zadek: Pozor na stres

Stres je jedním z nejčastějších důvodů, proč lidé tloustnou. Mohou za to stresové hormony. Ty totiž kromě obrané reakce spouští i pocit hladu. Proto lidé na stres obvykle reagují přejídáním. Pokud omezíte množství stresu, pak je větší šance na úspěšné zhubnutí. Tím jsme opět u celkové změny životního stylu, o které jsme psali na začátku.

10 tip jak zhubnout zadek: Potřebujete dostatek spánku

Nedostatek spánku vede u lidí často k nadváze a obezitě. Lidé, kteří častěji ponocují, mají nepravidelný a nekvalitní spánek, májí současně obvykle i nadváhu. Mohou za to hormony, jejichž produkce je nekvalitním a nedostatečným spánkem narušena.

Pro úspěšné hubnutí potřebujete dostatek kvalitního spánku. Zkuste si jít večer lehnout co nejdříve. Pokud máte problémy s usínáním, tak se před spaním trochu zklidněte. Je na to spousta doporučení jak si zlepšit „spánkovou hygienu“.

Ohodnoťte článek:
[Celkem: 251 Průměr: 3.5]

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze o hubnutí - rady a zkušenosti:

Zapojte se do diskuse:

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar