Chcete zhubnout, a chcete zhubnout opravdu rychle? Sestavili jsme pro vás žebříček, těch nejlepších tipů, jak opravdu úspěšně zhubnout.

10 tipů jak zhubnout co nejrychleji – už za měsíc

Chcete zhubnout, a chcete zhubnout opravdu rychle? Sestavili jsme pro vás žebříček, těch nejlepších tipů, jak opravdu úspěšně zhubnout. Pokud se jimi budete řídit, uvidíte, že se vám opravdu povede zhubnout velmi rychle. Už za měsíc, poznáte rozdíl. Vaše váha půjde dolů. A vy se budete cítit mnohem lépe. Když to nevzdáte, a budete se snažit, uvidíte, že se vám podaří opravdu zhubnout. Určitě to zvládnete!

1. tip jak zhubnout rychle: Nejezte pozdě na večer

Poslední večerní jídlo, byste měli sníst minimálně 3 hodiny před spaním. Poslední jídlo byste optimálně měli sníst v šest večer, a pak až zase ráno snídani. Aby vás večer netrápil hlad, a nehonily vás různé chutě, musíte si rozložit kalorický příjem do celého dne. Vydatná snídaně a oběd je základ. Pak to nebudete muset dohánět večer.

2. tip jak zhubnout rychle: Nesnažte se hladovět

Při hladovění se vám zhubnout nepovede. Je pro to mnoho různých důvodů, proč je hladovění hodně špatný nápad, jak zhubnout. Při hubnutí byste měli snížit kalorický příjem. Ale maximálně o 1/4 toho, co je vaše výchozí hodnota. Váš kalorický příjem by také nikdy neměl být nižší, než cca 1200 kcal (5000 kJ).

3. tip jak rychle zhubnout: Jezte pravidelně v průběhu dne

Nejhorším nápadem, jaký můžete při hubnutí dostat, je začít vynechávat jídla. Tak určitě nezhubnete. Naopak. Tím, že budete jíst 3x – 5x za den, budete tělu dopřávat optimální přísun kalorií. Omezíte tím pocit hladu. Hladina krevního cukru se vám v průběhu dne bude udržovat ve stabilní hladině. Nebude vás honit mlsná.

4. tip jak rychle zhubnout: Bez pohybu nezhubnete

Ať už se vám chce nebo ne, musíte se začít hýbat, abyste zhubli. Nemusíte ale hned začít chodit běhat, nebo se vrhnout na nějaké intenzivní cvičení. Hodně pomůže třeba už jen pravidelná chůze. Jakýkoliv pohyb se počítá. Alespoň 3x týdně byste se měli věnovat minimálně 30 minut nějaké pohybové aktivitě. Optimální je ale 5x týdně 45 – 60 minut. Pak výsledky hubnutí uvidíte rychleji

5. Tip jak rychle zhubnout: Změňte svůj jídelníček

Nikdo po vás nechce, abyste se pouštěli do nějaké extrémní diety. Tak hubnutí také nefunguje. Měli byste se ale podívat na to, co jíte. Zkuste ze svého jídelníčku vyřadit 3 nejškodlivější elementy. Pro začátek zkuste omezit sladké. Vypustit sladké nápoje, jako jsou limonády a džusy. Zkuste omezit množství bílého pečiva a dalších potravin z bílé mouky.

6. Tip jak rychle zhubnout: Nezapomínejte na zeleninu

Alespoň 1/4 vašeho jídelníčku by měla tvořit zelenina. Optimální je pak 1/3. Zelenina obsahuje hodně vody a vlákniny. Díky tomu, má při velkém objemu jen málo kalorií. Zelenina vám spolehlivě zaplní žaludek a při tom obsahuje jen málo kalorií.

7. Tip jak rychle zhubnout: Před každým jídlem se pořádně napijte

Před každým hlavním jídlem vypijte velkou sklenici vody. Spolehlivě tím omezíte množství jídla, které pak sníte. Podobný trik funguje, i když vás v průběhu dne začne honit hlad nebo mlsná. Velká sklenice vody hlad zažene, nebo alespoň na chvíli oddálí.

8. Tip jak rychle zhubnout: Nechoďte nakupovat, když jste hladoví

Při impulzivních nákupech si do nákupního vozíku naházíte spoustu nezdravých a vysoce kalorických zbytečností. Nechoďte nakupovat hladoví, to byste v danou chvíli snědli (nakoupili), nejraději všechno. Ideální doba na nákup jídla je po obědě nebo po snídani.

9. Tip jak zhubnout: Naučte se jíst v klidu

Je spolehlivě prokázáno, že při rychlém jídle toho sníte mnohem víc, než když jíte pomalu a v klidu. Vašemu mozku nějakou dobu trvá, než řekne stop. Než do mozku doputují signály ze žaludku, že už jste snědli dost, zabere to pár minut. Pokud jít v poklusu, pak toho sníte zbytečně moc.

10. Tip jak zhubnout: Zbytečně neponocujte

Lidé, kteří hodně ponocují a mají málo spánku, mají také větší sklony k obezitě. Nepravidelný spánek vede k častějšímu přejídání. Ve spánku sice nezhubnete, ale dostatek spánku vám s hubnutím pomůže.

Pokud se budete řídit těmito 10 základními doporučeními, uvidíte už za měsíc výsledek, který poznáte i na vaší váze. Možná takto nezhubnete o 10 kilo za měsíc. Ale to by ani nebylo zdravé.

Pokud se při hubnutí budete řídit těmi nejjednoduššími pravidly a hlavně svým zdravým rozumem, pak se vám opravdu povede začít hubnout. Hlavně se vyhýbejte dietám, které vás nutí hladovět. To není dobrý způsob, jak zhubnout.

Ohodnoťte článek:
[Celkem: 699 Průměr: 4.2]

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze o hubnutí - rady a zkušenosti:

Zapojte se do diskuse:

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar